PPt4Web Хостинг презентаций

Главная / Биология / Гусеподібні
X Код для использования на сайте:

Скопируйте этот код и вставьте его на свой сайт

X

Чтобы скачать данную презентацию, порекомендуйте, пожалуйста, её своим друзьям в любой соц. сети.

После чего скачивание начнётся автоматически!

Кнопки:

Презентация на тему: Гусеподібні


Скачать эту презентацию

Презентация на тему: Гусеподібні


Скачать эту презентацию



№ слайда 1 Ряд гусеподібні Підготував учень 8 класу Гладкий Дмитро
Описание слайда:

Ряд гусеподібні Підготував учень 8 класу Гладкий Дмитро

№ слайда 2 Гусеподібні
Описание слайда:

Гусеподібні

№ слайда 3 Зовнішній вигляд Гусеподібних Гусеподібні — птахи середнього та великого ро
Описание слайда:

Зовнішній вигляд Гусеподібних Гусеподібні — птахи середнього та великого розміру. Маса найбільшого представника ряду лебедя-шипуна сягає 12 кг. Більшість птахів з ряду гусеподібних мають довгу шию, довжиною до 0.5 метра. Голова невеликого розміру, не перевищує довжини 20 см. На кінці голови знаходиться дзьоб, довжиною до 8 см, затуплений на кінці. У дзьобі є дві ніздрі, через які птах дихає. Ще на кінчику у внутрішній частині дзьоба знаходятьсязубчики, які не дозволяють випасти впійманій рибі з дзьоба. Всередньому розмах крил становить 1 метр.

№ слайда 4 Мапа поширення гусеподібних
Описание слайда:

Мапа поширення гусеподібних

№ слайда 5 Розповсюдження Поширені зараз практично по всій земній кулі, виключаючи Антаркти
Описание слайда:

Розповсюдження Поширені зараз практично по всій земній кулі, виключаючи Антарктиду. Особливо сильно поширені, після розведення у сільському господарстві. Природно поширені біля водойм: озер, боліт, малотечійних рік. Там, у водоймах, більшість птахів ряду гусеподібні проводять більшу частину свого життя, лише виходячи на берег задля того, щоби розмножуватись. Гніздяться також переважно достатньо близько до водойм. У природі найбільша різноманітність видів гусеподібних у Південній Америці, Африці таАвстралії.

№ слайда 6 Поширення в Україні Гусеподібних У дикій природі зустрічаються на півночі&n
Описание слайда:

Поширення в Україні Гусеподібних У дикій природі зустрічаються на півночі України, на озерах Полісся. Там зустрічається найчастіше вид з родини качкових лебідь-шипун. В Україніпоширені гусині та качкові ферми. Також гусей, качок, лебедів тримають у приватному сільському господарстві.

№ слайда 7 Спосіб життя Гусеподібних Дві родини: справжні гуси та качкові сильно близькі за
Описание слайда:

Спосіб життя Гусеподібних Дві родини: справжні гуси та качкові сильно близькі за способом життя. Крикуни помітніше відрізняються за способом життя. Більшість свого життя гуси та качки проводять на воді. Вони гніздяться в очереті та берегах, в кущах, прибережних чагарниках, на гілкахприбережних дерев. Всі види гусеподібних, що живуть у природі добре літають, здатні розвивати швидкість до 70 км/год. Найактивніші гуси та качки рано та увечері. Сліди гусеподібних чотирьохпалі: ззаду є один палець, інші пальці з'єднані тонким шаром шкіри.

№ слайда 8 Життя групами Всі види гусеподібних живуть родинами, у яких є 2-4 сім'ї, пт
Описание слайда:

Життя групами Всі види гусеподібних живуть родинами, у яких є 2-4 сім'ї, птахи з 2-3 виводків. Вони здатні «перемовлятись» між собою. У їхній словниковий запас входить близько 10 слів. Приблизно звук голосу гусей звучить: Ґа, ґа, ґа, качок: кря, кря, кря. На плавання птахи цього ряду виходять сім'ями, родинами, рідше парами. У нетривале літання вилітають невеликими групами. У теперішній час на одну водойму зараз припадає близько 3 родини диких качок, у якій налічується близько 20 особин. Гуси та лебеді у дикій природі малопоширені.

№ слайда 9 Харчування Гусеподібні здатні живитись морепродуктами та травами.
Описание слайда:

Харчування Гусеподібні здатні живитись морепродуктами та травами. Окремі види харчуються рибою, молюсками, рачками та ракоподібними, водоростями. Для цього вони здатні пірнати на глибину у 40 метрів, і бути під водою до 3 хвилин. Гуси та качки переважно живляться травою. Вони відкусують траву боковою частиною дзьоба. Харчуються злаками, плодами ягід та комахами. Переважно добувають їжу на берегах, у трясовині, на луках. Об'єм випитої за день води приблизно дорівнює об'єму випасаного тіла. Вода грає велику роль у харчуванні гусеподібних.

№ слайда 10 Міграції Мігрують з гусеподібних гуси та качки. Здебільшого мігрують на пів
Описание слайда:

Міграції Мігрують з гусеподібних гуси та качки. Здебільшого мігрують на південь ті, чия батьківщина у Сибірі та на півночі Євразії. Перельоти деяких гусеподібних складають до 3500 кілометрів. Переліт птахів цього ряду зберігає форму так званого ключа: трикутник без однієї сторони. Під час перельотів птахи мало спілкуються. Зупиняються під час перельотів лише для плавання або випасання трави.

№ слайда 11 Розмноження Більшість видів гусеподібних обирають собі пару на все жит
Описание слайда:

Розмноження Більшість видів гусеподібних обирають собі пару на все життя, у догляді за дитиною беруть участь як і самка, так і самець. Інші види найчастіше самка обирається самцем лише на один сезон, при тім, що самець не бере ніякої участі у доглядом за дитиною. Гнізда гусеподібних роблять у кущах, водоймах, дуплах прибережних дерев, земляних норах тощо. Переважно гніздо вистелене пухом, яке самка витягнула дзьобом із нижньої поверхності тіла. У гнізді насиджується від 2 до 13 яєць. Яйця одного забарвлення: білого, рідше блідо-голобуватого. Тривалість висидження яєць триває від 25 до 40 днів. 

№ слайда 12 Дитинча “Гусеподібних”
Описание слайда:

Дитинча “Гусеподібних”

Скачать эту презентацию


Презентации по предмету
Презентации из категории
Лучшее на fresher.ru