PPt4Web Хостинг презентаций

Главная / Биология / Соколоподібні
X Код для использования на сайте:

Скопируйте этот код и вставьте его на свой сайт

X

Чтобы скачать данную презентацию, порекомендуйте, пожалуйста, её своим друзьям в любой соц. сети.

После чего скачивание начнётся автоматически!

Кнопки:

Презентация на тему: Соколоподібні


Скачать эту презентацию

Презентация на тему: Соколоподібні


Скачать эту презентацию



№ слайда 1
Описание слайда:

№ слайда 2
Описание слайда:

№ слайда 3 У середині 70-х років в Україні гніздилося 2-3 пари, можливе гніздування 4-5 пар
Описание слайда:

У середині 70-х років в Україні гніздилося 2-3 пари, можливе гніздування 4-5 пар. Зимує у Південній Азії та Африці. Оселяється у високостовбурних лісах на берегах великих водойм, багатих на рибу, з чистою прозорою водою. Для гніздування обирає на узліссі високі дерева, з сухою верхівкою. Гніздо використовує багато років. Чисельність різко зменшилася через зміни кількості риби внаслідок забруднення водойм, вирубування високостовбурних лісів, посилення непокоєння і безпосереднє знищування людиною. У середині 70-х років в Україні гніздилося 2-3 пари, можливе гніздування 4-5 пар. Зимує у Південній Азії та Африці. Оселяється у високостовбурних лісах на берегах великих водойм, багатих на рибу, з чистою прозорою водою. Для гніздування обирає на узліссі високі дерева, з сухою верхівкою. Гніздо використовує багато років. Чисельність різко зменшилася через зміни кількості риби внаслідок забруднення водойм, вирубування високостовбурних лісів, посилення непокоєння і безпосереднє знищування людиною.

№ слайда 4
Описание слайда:

№ слайда 5 Гніздиться здебільшого на правобережжі (Полісся, Лісостеп) і в Карпатах. Селитьс
Описание слайда:

Гніздиться здебільшого на правобережжі (Полісся, Лісостеп) і в Карпатах. Селиться на узліссях і галявинах старих високостовбурних листяних і мішаних лісів, поруч із відкритими місцевостями. Хижак, живиться також падаллю і покидьками. Зникає через вирубування старих лісів, безпосереднє винищування людиною та посилення непокоєння. Занесений до Європейського Червоного списку. Гніздиться здебільшого на правобережжі (Полісся, Лісостеп) і в Карпатах. Селиться на узліссях і галявинах старих високостовбурних листяних і мішаних лісів, поруч із відкритими місцевостями. Хижак, живиться також падаллю і покидьками. Зникає через вирубування старих лісів, безпосереднє винищування людиною та посилення непокоєння. Занесений до Європейського Червоного списку.

№ слайда 6
Описание слайда:

№ слайда 7 Гніздиться по всі території України на відкритих просторах – у полях, на луках,
Описание слайда:

Гніздиться по всі території України на відкритих просторах – у полях, на луках, болотах тощо. Селиться на землі. Живиться дрібними хребетними і комахами. Зимує на півдні Євразії та Африці. Зникає через розорювання цілинних земель, випасання худоби, безпосереднє винищення людиною тощо. Гніздиться по всі території України на відкритих просторах – у полях, на луках, болотах тощо. Селиться на землі. Живиться дрібними хребетними і комахами. Зимує на півдні Євразії та Африці. Зникає через розорювання цілинних земель, випасання худоби, безпосереднє винищення людиною тощо.

№ слайда 8
Описание слайда:

№ слайда 9 Гніздиться на території Київської, Черкаської, Кіровоградської і Херсонської обл
Описание слайда:

Гніздиться на території Київської, Черкаської, Кіровоградської і Херсонської областей та в Криму. Селиться на деревах у старих острівних та байрачних лісах. Гніздо використовує протягом кількох років. Живиться дрібними хребетними. Чисельність зменшується через розорювання степів, вирубування лісів, безпосереднє знищення людиною тощо. Гніздиться на території Київської, Черкаської, Кіровоградської і Херсонської областей та в Криму. Селиться на деревах у старих острівних та байрачних лісах. Гніздо використовує протягом кількох років. Живиться дрібними хребетними. Чисельність зменшується через розорювання степів, вирубування лісів, безпосереднє знищення людиною тощо.

№ слайда 10
Описание слайда:

№ слайда 11 Гніздиться у старих високостовбурних лісах, здебільшого на Поліссі та в Лісостеп
Описание слайда:

Гніздиться у старих високостовбурних лісах, здебільшого на Поліссі та в Лісостепу. Гнізда будують на деревах поблизу галявин, вирубок та боліт. Живиться здебільшого плазунами та земноводними. Чисельність зменшується через вирубування старих лісів, осушування боліт, зменшення кількості плазунів, безпосереднє винищування людиною та посилення непокоєння. Гніздиться у старих високостовбурних лісах, здебільшого на Поліссі та в Лісостепу. Гнізда будують на деревах поблизу галявин, вирубок та боліт. Живиться здебільшого плазунами та земноводними. Чисельність зменшується через вирубування старих лісів, осушування боліт, зменшення кількості плазунів, безпосереднє винищування людиною та посилення непокоєння.

№ слайда 12
Описание слайда:

№ слайда 13 Раніше зустрічався практично по всій степовій зоні. До 1982 року гніздився лише
Описание слайда:

Раніше зустрічався практично по всій степовій зоні. До 1982 року гніздився лише у біосферному заповіднику Асканія-Нова, тепер його немає і там. Гніздиться на землі. Живиться ховрахами, мишоподібними гризунами тощо, іноді падаллю. Зникає через розорювання степів, відсутність здобичі, безпосереднє винищування людино. Розмножується в зоопарках. Раніше зустрічався практично по всій степовій зоні. До 1982 року гніздився лише у біосферному заповіднику Асканія-Нова, тепер його немає і там. Гніздиться на землі. Живиться ховрахами, мишоподібними гризунами тощо, іноді падаллю. Зникає через розорювання степів, відсутність здобичі, безпосереднє винищування людино. Розмножується в зоопарках.

№ слайда 14
Описание слайда:

№ слайда 15 Гніздиться у Лісостепу та на Східному Поліссі у старих, як правило, вологих ліса
Описание слайда:

Гніздиться у Лісостепу та на Східному Поліссі у старих, як правило, вологих лісах. Гнізда будує на високих деревах. Живиться мишоподібними гризунами і земноводними. Зимує у Південній Азії. Чисельність зменшується через порушення місць перебування внаслідок вирубування старих лісів, меліорації та будівництва ГЕС, а також забруднення довкілля. Гніздиться у Лісостепу та на Східному Поліссі у старих, як правило, вологих лісах. Гнізда будує на високих деревах. Живиться мишоподібними гризунами і земноводними. Зимує у Південній Азії. Чисельність зменшується через порушення місць перебування внаслідок вирубування старих лісів, меліорації та будівництва ГЕС, а також забруднення довкілля.

№ слайда 16
Описание слайда:

№ слайда 17 Найбільший птах України – розмах крил близько 2м. Гніздиться на Закарпатті, у Ка
Описание слайда:

Найбільший птах України – розмах крил близько 2м. Гніздиться на Закарпатті, у Карпатах, Волинській та Ріввненські областях – загалом приблизно 6-8 пар. У кінці XIX – на початку XX сторіччя був поширений і в інших регіонах України. Селиться в старих лісах, поруч із відкритими просторами. Гніздо влаштовує на високих деревах і скелях, використовує йог кілька років. Живиться птахами та ссавцями здебільшого середніх розмірів, а також падаллю. Чисельність через порушення місць перебування, зменшення кількості здобичі, безпосереднє винищування людою. Найбільший птах України – розмах крил близько 2м. Гніздиться на Закарпатті, у Карпатах, Волинській та Ріввненські областях – загалом приблизно 6-8 пар. У кінці XIX – на початку XX сторіччя був поширений і в інших регіонах України. Селиться в старих лісах, поруч із відкритими просторами. Гніздо влаштовує на високих деревах і скелях, використовує йог кілька років. Живиться птахами та ссавцями здебільшого середніх розмірів, а також падаллю. Чисельність через порушення місць перебування, зменшення кількості здобичі, безпосереднє винищування людою.

№ слайда 18
Описание слайда:

№ слайда 19 Гніздився в долині річки Дністер та Криму. На Дністрі зник у 30-50-х роках ХХ ст
Описание слайда:

Гніздився в долині річки Дністер та Криму. На Дністрі зник у 30-50-х роках ХХ сторіччя, в Криму востаннє гніздився у 1958 році. Селиться на скелях серед відкритих просторів. Живиться падаллю. Зимує у Південній Азії та Африці. Зникає через негативний вплив господарської діяльності, зменшення поживи та реакційне навантаження. Гніздився в долині річки Дністер та Криму. На Дністрі зник у 30-50-х роках ХХ сторіччя, в Криму востаннє гніздився у 1958 році. Селиться на скелях серед відкритих просторів. Живиться падаллю. Зимує у Південній Азії та Африці. Зникає через негативний вплив господарської діяльності, зменшення поживи та реакційне навантаження.

№ слайда 20
Описание слайда:

№ слайда 21 Кілька пар гніздиться у Кримському природному заповіднику. Живиться падаллю. Чис
Описание слайда:

Кілька пар гніздиться у Кримському природному заповіднику. Живиться падаллю. Чисельність зменшується через нестачу поживи, посилення непокоєння, безпосереднє винищування людино. Занесений до Європейського Червоного списку. Кілька пар гніздиться у Кримському природному заповіднику. Живиться падаллю. Чисельність зменшується через нестачу поживи, посилення непокоєння, безпосереднє винищування людино. Занесений до Європейського Червоного списку.

№ слайда 22
Описание слайда:

№ слайда 23 Перш ніж полювати на цих пернатих, подумайте, чи обов`язково вбивати саме рідкіс
Описание слайда:

Перш ніж полювати на цих пернатих, подумайте, чи обов`язково вбивати саме рідкісного птаха, який зникає й без вашої участі? Перш ніж полювати на цих пернатих, подумайте, чи обов`язково вбивати саме рідкісного птаха, який зникає й без вашої участі? Перш ніж стріляти в орла або зруйнувати його гніздо, замисліться – може це останній орел в Україні?

Скачать эту презентацию


Презентации по предмету
Презентации из категории
Лучшее на fresher.ru